Sophantering

Det finns 4 sopstationer (2 vid Skolrådsvägen, 1 vid Lärarinnevägen och 1 vid Mårtensbergsvägen). Sopkärlen är nedgrävda i marken och töms av SRV enligt beställt intervall och finns i närheten av våra tidigare soprum. Vid varje sopstation finns två olika nedkast. Ett för matavfall och ett för hushållssopor.

Utöver att du förhoppningsvis redan sorterar plast, pappersförpackningar och metall, som ju slängs på de återvinningsstationer som finns runtom i kommunen, (vid busshållplats Klenavägen (ej glas) på Sturebergsvägen, nedanför Djurgårsplan, Coop Konsum Tyrestavägen, ICA Maxi och Willys Port 73.) Så är det nu dags att även sortera ut ditt matavfall. 

Nu är det hög tid att vi blir en föredömlig bostadsrättsförening och bidrar till vinster för vår miljö. Matavfallet du samlar in förädlas till fordonsgas som är ett klimatneutralt drivmedel för bilar, bussar och andra fordon. Det minskar oljeberoendet och utsläpp av bland annat koldioxid.

Det är helt förbjudet att slänga kartong, frigolit, plast och metallförpackningar, glas och annat stort i våra nya kärl. De ska slängas på de återvinningsstationer som finns runtom i kommunen. Icke brännbara avfall lämnas på återvinningscentralen i Jordbro. Gå gärna in på www.srvatervinning.se för att läsa på mer om sortering.

Det är samma nyckel till bommarna, cykelföråden och soppstationerna. Önskas fler nycklar så kontakta styrelsen per mail.

Kostnad per nyckel är 160 kr/st.

Såhär fungerar sorteringen för matavfall

Matavfallet som du sorterar ut, lägger du i en separat brun papperspåse. Påsen bryts enkelt ner i rötningsprocessen och blir till biogas. ANVÄND ALDRIG PLASTPÅSAR TILL MATAVFALLET. Du kan hämta nya påsar i utvalda butiker i Haninge, de är gratis.

Här listas de närmaste butikerna:

 • ICA Maxi stormarknad, Österport 4

 • LIDL Norrby, Torfastleden 1

 • Coop Konsum, Tyrestavägen 4

 • Haninge kommunhus, Rudsjöterrassen 2

 • Coop Forum Haninge, Nynäsvägen 21
 • Kontakta SRV återvinning om du känner dig osäker om var du ska lämna ditt sopavfall.

  SRV Kundservice
  kundservice@srv-atervinning.se

  Tel 08-608 90 50